čtvrtek 7. srpna 2014

Kam v Praze pro vinyly? Antikvariát Aurora

Jako nadšená majitelka gramofonu a sběratelka gramofonových desek zakládám novou rubriku s názvem "Kam v Praze pro vinyly?"

První příspěvek je věnovaný Knihkupectví a především antikvariátu Aurora. Tato prodejna se nachází na Praze 1 - ulice Spálená 53. Je to přímo u Národní třídy, naproti obchodnímu domů dříve nazývanému Máj, dnes Tesco My.




Hned při vstupu do průchodu Vás uvítá krabice plná desek za 10 Kč. V této krabici jsem většinou našla nejrůznější country tituly vydávané Supraphonem, ale to byla spíš náhoda. Vypadá to, že jsou tam tituly vybírané náhodně.

V průchodu po levé straně se nachází knihkupectví, kde prodávají knihy i vinyly nové. Doporučuji ale pokračovat dál až do antikvariátu.



Antikvariát Aurora je rozdělen na dvě podlaží. To samé platí o nabídce gramofonových desek. V dolní části hned naproti vchodu jsou na stolech připraveny krabice s nejrůznějším výběrem desek rozdělených podle ceny - za 10 Kč, za 30 Kč, za 50 Kč a 100 Kč.





Pro mě velice příjemným překvapením bylo to, že většina desek zde prodávaných byla americké či britské výroby a nabídka žánrů od muzikálů, přes country až po rock či jazz. Nabídka od Supraphonu tam byla taky slušná. Asi hodně záleží, jaké máte štěstí na aktuální dodávku, ale určitě se v těchto krabicích dají najít poklady!

Pokud chcete jít na jistotu nebo sháníte něco konkrétního, zamiřte rovnou do vrchního patra, kde regály plné desek vypadají takto: 



Nabídka desek je rozdělena na české a zahraniční interprety a na desky jazzové, bluesové, vážnou hudbu, mluvené slovo, soundtracky a sekce rock pop. 

V sekci rock pop výběr opravdu veliký. Pro fanoušky The Beatles tam mají samostatnou "záložku", od Rolling Stones jsem našla 6 desek. Ray Charles - 5 desek, Led Zeppelin také veliký výběr desek a takhle bych mohla pokračovat ještě hooodně dlouho. 
Desky jsou často americké nebo holandské výroby. Klasické desky od Supraphonu tam ale seženete taky. 
Ceny se pohybují od 130 Kč (Bryan Adams - Reckless - Supraphon)  a nejdražsí deska, kterou jsem tam viděla byla od The Beatles - Abbey Road s bookletem za 1 000 Kč. 
Vybrané desky si můžete přehrát na gramofonu v dolní části obchodu vedle pokladny. 

Pokud hudbu nejenom rádi posloucháte, ale i si o ní něco rádi přečtete, nepřehlédněte v dolním patře regál s knihami o nejrůznějších interpretech. 


A moje úlovky? 
Vinyl:  The Kinks - Sleepwalker, label Arista, vydáno v USA v roce 1977
Kniha:  Elvis Presley - Wolfgang Tilgner


Prodejnu doporučuji a přeji příjemný nákup. 

Kontakt:

Knihkupectví a antikvariát Aurora
Spálená 53, Praha 1, 110 00

Otevírací doba: Po - Pá 8:30-18:30, So - 10:00 - 16:00
Telefon: 222 362 756




Žádné komentáře:

Okomentovat