pondělí 4. srpna 2014

A Winged Victory For The Sullen

Soundtrack k filmu, který neexistuje. Neo-klasická hudba s prvky post-rocku. I takto bývá popisována deska A Winged Victory For The Sullen stejnojmenného hudebního projektu.




Projekt sdružuje dva velmi talentované hudebníky - Dustina O´Hallorana a Adama Wiltzieho. Dustin je  znám především svou filmovou hudbou (mimo jiné k filmům Teď a tady nebo Americká aféra). Adam zase jako skladatel a zvukový inženýr (někdo možná bude znát jeho projekt Stars of the Lid)

Tyto dva hudebníci se dali dohromady, aby vytvořili temné instrumentální album, plné syrových zvuků piána. Spolu s piánem můžete na albu slyšet smyčcový orchestr, fagot či lesní roh. Nahrávka byla pořízena z části v opuštěném kostele na kraji Berlína (kostel Grunewald) a tento obrovský duchovní prostor dává albu velmi zvláštní nádech.

V době, kdy album vznikalo, procházeli oba dva hudebníci těžším životním obdobím a do atmosféry nahrávky se podepsala i sebevražda jejich kamaráda, hudebníka Marka Linkouse. Tomu je mimo jiné věnována skladba "A Requiem for Static King"

Za zmínku určitě stojí i to, že celé album bylo nahráváno na magnetickou pásku a následně zpracováno analogově. Pro fanoušky vinylu určitě dobrá zpráva.

Pro mne je toto album jedno z nejvíce nezařaditelných a zároveň nejúžasnějších alb, které jsem slyšela za poslední rok. Je to typ hudby, která se musí opravdu poslouchat a nelze jí mít puštěnou, jako jen nějaký hudební podklad. Nevím, jestli to pojmenovat jako relaxační hudbu, nebo spíše novou klasickou hudbu. Rozhodně jsem nic podobného nikdy neposlouchala ani nevyhledávala. A Winged Victory For The Sullen mě však učarovalo...

Přikládám ukázku jedné skladby z alba...



Přeji příjemný poslech
Veronika

Zdroj obrázku: tady


Žádné komentáře:

Okomentovat