úterý 23. září 2014

Mark Lanegan přijede do Prahy!

Americký rockový hudebník a zpěvák Mark Lanegan přijede do Prahy! 20. února 2015 odehraje koncert v Lucerna Music Baru v rámci svého turné k nové desce.





Mark Lanegan, rodák z Washingtonu, vystřídal během své hudební kariéry jako hostující člen několik kapel. Začínal v kapele "Screaming Trees", kterou založil se svými kamarády. Po jejím rozpadu se stal na pět let hostujícím členem skupiny "Queen of The Stone Age". Velmi zajímavá byla jeho spolupráce se s hudebníky jako  Isobell Cambell (doporučuji album Hawk, 2010) nebo londýnským multi-instrumentalistou Dukem Garwoodem (skvělé album Black Pudding, 2013). Mnozí ho možná zaznamenali v souvislosti s letošním prohlášením domovské kapely Iggyho Popa The Stooges, že na jejich dalším albu nazpívá vokály právě Mark. 

Moje srdce si ale získal úplně jiným hudebním kouskem, a to spojením s producentským duem Soulsavers. Mark Lanegan s nimi nahrál celkem 2 desky. V roce 2007 "It´s Not How Far You Fall, It´s The Way You Land" a v roce 2009 vyšla deska "Broken". Obě desky by si zasloužily samostatnou recenzi. O posledním desce Soulsavers jsem psala již v jednom z předchozích článků.
Pokud bych měla vybrat jednu jedinou píseň z těchto dvou desek, bude to určitě tato - Revival



Na letošní rok je plánováno vydání jeho desky - Phantom Radio. Když nepočítáme desky, které nahrál ve spolupráci s někým jiným, bude se jednat o jeho deváté studiové album. V tuto chvíli desku  mají v rukou pouze vybraní recenzenti nejrůznějších serverů a časopisů a podle jejich prvních ohlasů na facebooku je deska skvělá. Uvidíme. Na pulty hudebních obchodů se deska dostane během října. 


A co vlastně Mark dělá za hudbu? To je velmi těžká otázka, určitě se jedná o kategorii Indie Rock, alternativní hudbu a můj manžel by to pojmenoval jako pohřební hudbu. Pro ukázku, zde je jedno video z YouTube - z jeho zatím poslední vydané EP - titulní píseň No Bells On Sunday.



Mark Lanegan odehrál v Praze na stejném místě beznadějně vyprodaný koncert v roce 2012. V té době jsem ho přiznám se ještě neznala. Příští únor ale do Lucerna Music Baru dorazím a už teď se moc těším!

Informace ke koncertu a možnosti zakoupení vstupenek jsou přímo na stránkách Lucerna Music Baru




Follow my blog with Bloglovin

Žádné komentáře:

Okomentovat